منو
بستن

امور سیاسی آمل

امور سیاسی آمل

فرمانداری ویژه: فرمانداری آمل شامل فرمانداری مرکزی است که در سال ۱۳۲۴ خورشیدی شروع به کار کرده‌ است. در سال ۱۳۹۰ خورشیدی مصوبه فرمانداری آمل به فرمانداری ویژه صادر و ایجاد شد.
فرمانداری ویژه در شهرستان‌هایی که سه شاخص از میان شاخص‌های پنجگانهٔ زیر را دارا باشند، تأسیس می‌شود:
۱. جمعیت شهرستان بیش از ۲۵۰٬۰۰۰ نفر باشد. (آمل این شاخص را دارا بود✅)
۲. جمعیت مرکز شهرستان بیش از ۱۲۵٬۰۰۰ نفر باشد. (آمل این شاخص را دارا بود✅)
۳. مسافت بین مرکز شهرستان و مرکز استان بیش از ۱۲۵ کیلومتر باشد. (آمل این شاخص را نداشت❌)
۴. سابقه فرمانداری بیش از ۵۰ سال (آمل این شاخص را دارا بود✅)
۵. مساحت شهرستان بیش از ۵ هزار کیلومتر (آمل این شاخص را نداشت❌)

این تصمیم که فرمانداری آمل به فرمانداری ویژه ارتقا پیدا کند، بخاطر شاخص‌های جمعیت شهرستان، جمعیت مرکز شهرستان و همچنین سابقه طولانی فرمانداری آمل در سال ۱۳۹۰ خورشیدی گرفته و اجرا شد.


شهرداری: شهرداری آمل سازمانی نیمه دولتی مربوط به شهر آمل است که زیر نظر شهردار اداره می‌شود. شهرداری آمل در سال ۱۳۰۱ خورشیدی از سوی وزارت کشور ابلاغی برای محمود حکیمی که ریاست مرکز بهداشت را نیز به عهده داشتند صادر گردید و او را به عنوان ریاست بلدیه منصوب داشت. بلدیه آمل کار خود را با سه نفر پرسنل آغاز کرد که مسئولیت نظافت و رفت و روب خیابان‌ها و بهداشت محیط شهر و ساختار را به عهده داشتند.
هم‌اکنون این شهر به دو منطقه شهری تقسیم می‌شود و شهر آمل دارای ۲ منطقه‌ی شهرداری و ۸ سازمان زیر مجموعه شامل: “سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی”، “سازمان مدیریت پسماند”، “سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر”، “سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری”، “سازمان عمران و باز آفرینی فضای شهری”، “سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی”، “سازمان آرامستان”، و “سازمان فرهنگی-اجتماعی-ورزشی” می‌باشد.

دیدگاه