منو
بستن

میراث فرهنگی آمل

طرز تهیه نان کوهی مغز دار و خوشمزه (نان ییلاقی آمل)
پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ | نویسنده : مدیرکل آمل توریسم

نان کوهی یا نان ییلاقی نوعی نان شیرمال مغز دار است.

طرز تهیه نان کوهی را می خواهیم آموزش دهیم که نوعی نان شیرین سنتی آمل است. این نان مغز دار خوشمزه را در وعده های صبحانه، شام، میان وعده و افطاری می توانید سرو کنید.

مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب است.

زمان تقریبی آماده سازی هم حدود ۳ ساعت است.

مواد لازم برای تهیه نان کوهی:

مواد خمیر 

آرد ۲ پیمانه

تخم مرغ ۱ عدد درشت

مایه خمیر ۱ قاشق غذاخوری سر صاف

شکر ۱ قاشق غذاخوری سر صاف

ماست یا شیر ولرم نصف پیمانه

روغن مایع یا کره ذوب شده کمتر از نصف پیمانه

آب گرم نصف پیمانه

نمک نصف قاشق چایخوری

 

مواد میانی و رومال نان کوهی 

رازیانه ۱ قاشق غذاخوری

هل ۱ قاشق چایخوری

گردو ۵ عدد

کنجد ۲ قاشق غذاخوری

شکر ۳ قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ برای رومال

 

طرز پخت نان کوهی آمل:

مایه خمیر و شکر را در نیم پیمانه آب گرم بریزین و بذارین کنار تا عمل بیاد. بعد با سایر مواد مخلوط کنین و وَرز بدین. بسته به میزان گیرایی آردتون شاید نیاز به آرد بیشتری باشه. دقت کنین تا جایی آرد اضافه کنین که خمیری نرم و لطیفی بدست بیاد و سفت نشه. کمی چسبنده هست ولی ایرادی نداره. خمیر را بپیچین و در جای گرمی برای حدود ۲ ساعت استراحت بدین. همه مواد میانی نان کوهی بجز شکر رو در آسیاب بریزین و فقط چند پالس بزنین تا خرد بشه و کامل پودر نشه.

نکته: رازیانه زیاد نریزین چون تلخ میشه.

خمیر رو کمی وَرز بدین و به اندازه بزرگتر از توپ پینگ پونگ جدا کنین و کمی باز کنین و از مواد داخلش قرار بدین و دوباره ببندینش. خوب ببندین که حین پخت از درز خمیر مواد بیرون نزنه و نسوزه. خمیرها را در سینی چرب شده بچینین و با زرده تخم مرغ رومال کنین و کمی هم کنجد بپاشین. در فِر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه برای حدود یک ربع تا بیست دقیقه قرار بدین. نان کوهی برای صبحانه و عصرونه و حتی میان وعده مدرسه بچه ها خیلی عالیه.
حتما امتحانش کنین.
نوش جان 😋

 غذاها و خوراکی های محلی مردم آمل

برچسب ها

دیدگاه ها