منو
بستن

💎موزه‌های آمل

سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷

موزه‌های شهر آمل

نقش حیاتی موزه‌ها در جوامع بشری نقشی بدیع، ماندگار و معرف ناب‌ترین پدیده‌های فرهنگی است. موزه‌ها از معدود مراکز حافظ یادگاران نسل‌های گذشته‌اند که اسناد معتبری از فرهنگ، هنر و تاریخ را ارائه می‌دهند.
موزه‌ها با حفظ و زنده نگه داشتن آثار فرهنگی به جا مانده از تمدن‌ها و پیشینیان می‌توانند در تقویت هویت ملی و فرهنگی جامعه نقش بسزایی ایفا نمایند. امروز موزه‌ها در ارتقای دانش بشری و نیز گسترش علم و پایدار سازی آموزش که به تعبیری آموزش مستمر است یکی از نهادهای اجتماعی موثر به شمار می‌روند.


نام موزه: تاریخ آمل
سازمان مؤسس: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران
نشانی: ابتدای خیابان امام رضا(ع)، جنب پل معلق، ساختمان سابق اداره دارایی، موزه تاریخ آمل
تلفن:  ۴۳۲۷۱۹۱۲ – ۰۱۱
تاریخ تاسیس: بهمن سال ۱۳۸۹
نوع وابستگی: دولتی
روزهای بازدید در هفته: شنبه* یکشنبه* دوشنبه* سه شنبه* چهارشنبه* پنجشنبه* جمعه*
روزهای تعطیل: روزهای سوگواری رسمی
ساعت های بازدید: از ساعت ۸ تا ۱۴
بهای بلیط: ۲۰۰۰۰ ریال
توضیحات: موزه تاریخ آمل در سه طبقه و شامل گالری‌های آثار باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد تاریخی استان مازندران است. گالری بخش اشیاء مردم شناسی موزه آمل نمونه‌ای از بافته‌های محلی شامل جاجیم، گلیم و نیز ظروف چوبی، ظروف مسی مانند آفتابه و لگن، کاسه، سینی و دهها اثر دیگر را در خود جمع آورده‌است. دربخش اسناد تاریخی این موزه، اسنادی از گزارش‌های ادارای دوران‌های مختلف از جمله در مورد زلزله و آتش سوزی آمل مربوط به سال‌های ۱۳۳۵ و ۱۳۳۶ و نیز دست نوشته‌های شاهان دوره قاجار و مکاتبات اداری دربار قاجاریه با رؤسای حاکمان این شهرستان به چشم می‌خورد. قدیمی ترین دست نوشته‌های اسناد تاریخی موزه صورت اسامی علما در آمل در سال ۱۲۸۶ هجری قمری است. اما در بخش باستان شناسی که این بخش را از دیگر قسمت‌های موزه متمایز کرده وجود اشیاء با ارزش تاریخی است که قدمت تعدادی از این آثار به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح می‌رسد. بخش باستان شناسی موزه تاریخ آمل آثاری همچون سفال، فلز، سنگ و شیشه که به جای مانده از دوران پیش از تاریخ تا زمان قاجار در محدوده شمال کشور و نیز معرفی اشیای سفالینه از سایر استانهای کشور و فرهنگهای تاثیرگذار و تاثیرپذیر منطقه شمال کشوراست، چشم هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند. در موزه آمل یکی از بخش‌های جالب توجه که بازدیدکنندگان و محققان تاریخی را برای دقایقی بیشتر کنار خود نگه می‌دارد، ویترین‌های سکه‌ها است. موزه تاریخ آمل از وجود سکه‌ها که تاریخ مصوری از خط، آداب و رسوم کهن، آرایش صورت و نوع پوشش شاهان را نشان می‌دهد، بی بهره نمانده و سکه‌های مربوط به دوره‌های هخامنشی، اسکندر، سلوکیان، اشکانیان، ساسانیان و دوره‌های اسلامی تا قاجار را در خود جای داده‌ است. آثار به دست آمده از کاوش‌های علمی باستان شناسان آملی در سال ۱۳۸۸ در محوطه باستانی ‘قلعه کش’ آمل که مربوط به دوره مفرغ و آهن هست نیز در موزه تاریخ آمل به نمایش گذاشته شده‌است. موزه تاریخ آمل در خیابان امام رضا(ع) و در وسط دو پل معلق و ۱۲چشمه که خود از آثار با ارزش تاریخی این شهرستان محسوب می‌شود، قراردارد. این ساختمان در سال ۱۳۱۵ به عنوان اداره مالیه شهرستان آمل بنا شده و سال ۱۳۸۷ با کاربری فرهنگی در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران قرار گرفته و پس از مرمت و احیا بهمن ماه سال ۱۳۹۰ افتتاح شد.
نشانی موزه تاریخ آمل خیلی سرراست است، با این حال، از گوگل مپ غافل نشوید. کد QR زیر، شما را تا موزه تاریخ آمل راهنمایی می کند.


نام موزه: قرآن و شهدای آمل
سازمان مؤسس: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران
نشانی: سبزه میدان، خیابان مصلی، داخل مصلی، مقبره میر بزرگ، موزه شهدای آمل
تلفن: ۴۴۱۵۰۴۴۶ – ۰۱۱
نام مدیر: بهناز مرادی فر
زمینه اصلی فعالیت تخصصی موزه: نسخ های خطی قرآنی و قرآن های مربوط به دوران صفویه، قاجاریه، پهلوی و آثار شهدای جنگ تحمیلی
تاریخ تاسیس: سال ۱۳۸۷
نوع وابستگی: دولتی
روزهای بازدید در هفته: شنبه* یکشنبه* دوشنبه* سه شنبه* چهارشنبه* پنجشنبه* جمعه*
روزهای تعطیل: روزهای سوگواری رسمی
ساعت های بازدید: از ساعت ۸ تا ۱۴
بهای بلیط: ۲۰۰۰۰ ریال
توضیحات: موزه شهدا آمل در مقبره تاریخی میر بزرگ مرعشی در آمل ساکن است که در دو طبقه مجهز است، آثار به جا مانده از شهدا، شامل وصیت نامه و کروکی‌ها و نقشه‌های مهم هشت سال دفاع مقدس، قرآن های قدیمی و… در این مکان برای بازدید قرار دارد. بقعه میر بزرگ در بافت قدیم شهر آمل، خیابان شهید مفتح و در محدوده بازار واقع شده است. این اثر تاریخی در عهد سلطنت شاه عباس صفوی در سال ۱۰۲۰ ق بر روی مدفن میرقوام الدین مرعشی بنیانگذار سلسه مرعشیان، در اواخر قرن هشتم هجری قمری ساخته شد. بنای این بقعه باشکوه به لحاظ ویژگی های معماری شامل گنبد، سردرها، کتیبه ها و هنر کاشیکاری، در مازندران کم نظیر است. این بـنای شـکوهمند در سال ۱۳۱۰ با شماره ۵۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در تاریخ ۲۱ بهمن سال ۱۳۸۶ با مشارکت سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، این بنا با هدف حفظ و اشاعه‌ی دستاوردهای معنوی فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان موزه شهدای آمل بازگشایی گردید.
برای رفتن به موزه قرآن و شهدای آمل باید ابتدا به سبزه میدان بروید، سپس خیابان مصلی، بعد داخل مصلی و وارد مقبره میر بزرگ شوید. کد QR زیر نیز آدرس کوتاه موزه قرآن و شهدای آمل است که در گوگل مپ نیز می توانید آنرا بیابید.


نام موزه: موزه فرهنگی کاسپین پارت آمل
سازمان مؤسس: خصوصی، غیردولتی
نشانی: سبزه میدان؛ خیابان باهنر
تلفن:  ؟؟؟
تاریخ تاسیس: سال ۱۳۹۶
نوع وابستگی: خصوصی
روزهای بازدید در هفته: شنبه* یکشنبه* دوشنبه* سه شنبه* چهارشنبه* پنجشنبه* جمعه*
روزهای تعطیل: روزهای سوگواری رسمی
ساعت های بازدید: از ساعت ۸ تا ۱۴
بهای بلیط: ۲۰۰۰۰ ریال
کد QR زیر شما را به راحتی به موزه فرهنگی کاسپین پارت آمل می رساند.


نام موزه: موزه روستایی آمل (در دست مطالعه و اقدام)
نشانی: روستای بلیران آمل
تاریخ تاسیس: بزودی افتتاح خواهد شد
نوع وابستگی: دولتی
سازمان مؤسس: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران


نام موزه: موزه برنج کشور (در دست ساخت)
نشانی: واقع در محوطه‌ی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل
تاریخ تاسیس: بزودی افتتاح خواهد شد/ مراسم کلنگ زنی موزه ملی برنج در مهرماه ۱۳۹۵ انجام پذیرفت.
توضیحات: ایجاد موزه در واقع برگشتی به تاریخ و اقدامی ارزنده است. موزه ملی برنج در کنار تشکیلات معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران کلنگ زنی شد، این کار با هدف احیاء و حفظ آداب و رسوم و فرهنگ شالیزاری مناطق مختلف صورت می گیرد. می توان با ایجاد این موزه در توسعه و احیای گردشگری گام های خوبی برداشت. راه اندازی این موزه کاری ارزشمند و گرانقدر است که می تواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.
مراسم کلنگ زنی موزه ملی برنج در مهرماه ۱۳۹۵، توسط رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، استاندار مازندران، فرماندار ویژه آمل و با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، و محققان و فعالان حوزه برنج در آمل برگزار شد.

برچسب ها

نمونه کارهای مرتبط

دیدگاه